Probeco beløennes med di aalborgs initiativpris 2016

Fra venstre ses Peter Rindebæk, direktør for DI Aalborg, Kim Berg, direktør for Probeco A/S og borgmester Knud Kristensen.

Probeco A/S i Løgstør belønnes med DI Aalborgs Initiativpris 2016 for sublim evne til omstilling

Det er en virksomhed i rivende udvikling, der vinder dette års Initiativpris i DI Aalborg.

Virksomheden Berg & Co. blev etableret i 1997. Siden 2003 er virksomheden gået under navnet Probeco A/S, som med tiden har udviklet sig til en arbejdsplads med over 70 dygtige medarbejdere. Virksomheden udvikler og producerer et bredt udvalg af kontorartikler – en branche, der i takt med digitaliseringen, har ændret sig radikalt.

Mobiltelefoner, tablets og digitale arkiveringssystemer er efterhånden ved at udfase behovet for fysiske kalendere, ringbind, brevordnere og plastiklommer. Derfor har der været behov for en hurtig evne til at omstille sig i et trængt marked, hvor antallet af danske udbydere over årene er reduceret fra 24 til 3.

“Det er imponerende, som Probeco har klaret sig. De er et fantastisk eksempel på en virksomhed, der har formået at tilpasse og omstille sig, uden at det har kostet arbejdspladser. De har endda udvidet og skabt flotte resultater”, siger Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg.

Der er flere grunde til, at Probeco A/S er blevet en af branchens pionerer. Blandt de vigtigste er, at man har udbygget grundstammen i produktionen med en lang række avancerede løsninger inden for papir, pap og plast. Sortimentet indeholder nu alt fra plastikbeskyttere, som bruges til baseball- og rollespilskort, over displaysystemer, som findes ved kasserne i LIDL i både ind- og udland, til innovative specialprodukter til medicinalsektoren som f.eks. urinposer, varmepuder og stomiudstyr.

Udover at have skabt et robust og fleksibelt produktprogram, som er rustet til den digitale udvikling, så er Probeco A/S også blevet en vigtig spiller på det internationale marked. Med dygtige medarbejdere og et effektivt og fleksibelt produktionsanlæg er det lykkes at konkurrere med kinesiske udbydere på både kvalitet og pris. Derfor er det nu hele 75 pct. af produktionen, der går til eksport.

Probeco A/S hviler ikke på laurbærrene på trods af den store succes. De er nemlig på vej med en tocifret millioninvestering i øget digitalisering og robotteknologi, der skal øge kvaliteten og kapaciteten i produktionen endnu mere – og dermed også konkurrenceevnen på det globale marked.

“Probeco er den helt rigtige vinder af årets Initiativpris, for de har netop skabt grundlag for vækst gennem initiativ og virkelyst inden for produktion og teknologi. De har evnen til at se muligheder og modet til at handle. Og samtidig tør de at holde fast i udviklingen af deres kerneprodukter, hvor de nu er blandt de allerbedste på markedet”, fortsætter Peter Rindebæk.

Det er også en stolt borgmester for Vesthimmerlands Kommune, der ser frem til prisoverrækkelsen 3. november:

“Som borgmester bliver man stolt, når der udvikles virksomheder her i området, som gør sig godt både lokalt og globalt. Og det må man virkelig sige, at Probeco A/S gør. Det er utrolig godt gået”, siger borgmester Knud Kristensen.

Med DI Aalborgs Initiativpris 2016 er Probeco A/S en af i alt 19 kandidater til DI’s nationale Initiativpris, der overrækkes af H.K.H. Prins Joachim på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder, der finder sted onsdag den 18. januar 2017 i Industriens Hus i København.